Hej du fina läsare!

Jag vill börja att dela med mig utav vad Moder Teresa gav oss för budskap och lite funderingar om vad som är drivkraften hos vissa människor, vad är din drivkraft? Varsågod:


Anna Strandlind: Moder Teresas dagliga budskap

Moder Teresa var en person som inte lämnade någon oberörd. För Anna är hon en stor förebild. Moder Teresas kloka ord kan vara en vägvisare för var och en av oss.Text:  Anna StrandlindFoto:  

Jag har alltid varit intresserad av Moder Teresa, denna unika, varmhjärtade person som gav hela sitt liv för att hjälpa människor i nöd och i fattigdom. Moder Teresa är en förebild för mig och för miljoner människor världen över. Jag ska berätta lite om vad jag har fått till mig och läst om denna kärleksfulla kvinna

Hon föddes som Agnes Gonxha Bojaxhiu av albanska föräldrar i nuvarande Makedonien 1910. När hon var i övre tonåren anslöt hon sig till en orden som hette Order of the Sisters of Our Lady of Loreto på Irland. Den relativt unga Agnes valdes i samband med detta att ta namnet Syster Teresa efter helgonet Theresa of Lisieux.

Första gången hon kom till Indien började hon direkt arbeta bland de allra fattigaste och sjukaste människorna. Det sägs att år 1946 upplevde Moder Teresa att Gud ville att hon skulle manifestera hans kärlek bland de människor som hade det allra svårast. Hon grundade då nunneorden The Missionaries of Charity. Hon har fått Nobels fredspris 1979. Hon dog 1997 och saligförklarades 2003.

Vad innebär det att bli saligförklarad? Jo, att Katolska kyrkan förklarar att en död person befinner sig himlen. Kyrkan erkänner därmed den dödes möjlighet att ta emot levande människors förbön inför Gud. Saligförklaring är det näst sista steget i helgonförklaringsprocessen. (Källa: Wikipedia)

Moder Teresas budskap var: ”Alla hungrar efter kärlek”. Alla är vi ensamma och alla lider vi. Våga möta detta faktum och du kommer att se Gud i alla dina medmänniskor”

Hon menar att vi alla är mer lika än vi först tror och att vi alla känner och lider. Vi behöver våga spegla oss i lidandet, för det är då vi kan förstå vad det kan lära oss. Moder Teresa sa ofta: ”Möt alla medmänniskor som dina bröder och syskon idag. De, precis som du, kämpar med ensamhet, tvivel och rädsla. Ge dem din förståelse och din kärlek för det är det enda du och de förtjänar.”

Jag tolkar det som om att vi alla är lika i grunden och upplever rädsla, tvivel och ensamhet, fast på olika sätt. Om vi blir medvetna om detta kan vi möta människor på ett mer öppet sätt och skapa större förståelse för varandra. Vi blir också mindre dömande. Oavsett religion så anser jag att detta är ett starkt kärleksbudskap som kan förändra människors liv. Vi behöver se kärleken i alla vi möter. Det är enormt fint och stort.

Ja, kärlek förändrar stort och skapar mirakel! Kram på dig!

Här kommer budskapen för onsdagen och torsdagen så ha tillit och ta dem till ditt hjärta, varsågod:

Onsdagen:

“Fortsätt att vara positiv idag för det ger resultat, mer än vad du tror!

Ge det lite tid med det du står inför, det handlar inte om det kommer gå vägen utan När? Ha tillit idag och gör resan så bra som möjligt, välj rätt attityd.”

Tordagen:

“Ta det lite lugnare idag och stressa inte iväg, det ordnar sig så balansera din dag, en fin dag om du tänker om lite bara.

En ny ide kommer till dig Idag, det är sann vägledning du får så lyssna på din intuition och tro på dig själv! Änglarna är med dig.”

Jag jobba imorgon onsdag på Inre Visdomar kl 13-15 och på torsdag 09-10, så varmt välkommen till mig eller ngn annan fin vägledare. Vi har öppet 09-24.

Ta hand om dig och varm kram!

Anna

Om Författaren

Jag har varit medial sedan barnsben då jag började kommunicera med vilda och tama djur i tidig ålder. Jag har alltid känt av människor samt förutspått vad som kommer att hända i olika situationer. Min kontakt med änglar har alltid funnits med och jag kommer ihåg mitt första möte i min spjälsäng då jag låg och såg på dessa ljusfenomen och kände mig så nöjd och trygg. Jag har gått igenom mycket i mitt liv som jag är väldigt tacksam för och det har utvecklat mig både andligt och medialt. Jag har väglett människor samt djur i väldigt många år på olika sätt. Jag känner en sådan tacksamhet att få vara en länk och förvalta detta på ett så bra sätt som möjligt. Jag har hittat min livsuppgift och jag brinner för att hjälpa andra men också att ta hand om min kropp och själ. Jag har storseanser, husrensningar, sittningar och målar energitavlor på beställningar. Jag jobbar för tidningen Nära som krönikör samt har en egen sida om djurkommunikation. Mitt egna bolag believeanna.se och nu denna linje ihop med Pierre. Min bok om personlig, medial och andlig utveckling kommer att ges ut under 2020. Är så glad för detta. Mitt intresse utöver medial utveckling är alla mina djur, fysisk träning och matlagning. Kropp och själ hör ihop. Du är så varmt välkommen att ringa mig då mitt mål är att du ska få ett så utvecklande samtal som möjligt och verktyg utav mig att hitta din livsuppgift och inre kraft. Varm kram från mig Anna

Blogginlägg