Hej du fina läsare!

Om vi alla bara visste vilken kraft som finns inom oss till att påverka oss själva och andra, då skulle vi inte vara så rädda och kontrollerande…Vi alla kan väl uppleva och känna oss hjälplösa och små ibland men det är viktigt att bli medveten om varför vi blir det och inte stannar i den känslan för länge. Att bemöta och jobba med sig själv är en ständig utvecklingsresa och det krävs både tuffa och lätta dagar för att komma till insikt. Det är liksom så livet är.

Att dra sig undan och inte agera kan skapa mer rädsla och bygga upp ett sorts falsk skydd till sig själv. Vill vi förändra som behöver vi också själva förändras. Det är inte alltid så lätt, jag vet men om vi skapar en medveten om det så är det en väldigt bra grund. Åter igen, så krävs det självinsikt istället för att lägga energi på vad andra gör, vi själva väljer alltid hur vi vill förhålla oss till situationer som händer i livet. Jag vill dela med mig utav min krönika till dig som jag anser är ett mycket viktigt ämne och kommentera gärna dina tankar, det är berikande för alla som läser. Kram!

Anna Strandlind: Vi kan alla göra något

Vi är många och tillsammans blir vi starka. Vi kan till och med förändra världen! Det hjälper inte att bara klaga på det som är fel – vi måste hjälpas åt om vi vill ha en bättre framtid.Text:  Anna StrandlindFoto:  Shutterstock 

Har du tänkt på hur lätt det kan vara att brusa iväg, oroa sig och klaga på hur saker och ting fungerar i samhället? Det gäller även hur världen ser ut. Det kan också vara lätt att klaga på andra och undra: ”Varför gör de inte något åt situationen?” Om vi alla började ta ansvar själva och göra något åt det vi tycker är fel i samhället, då skulle vi leva i ett helt annat klimat än vi gör idag.

Det finns otroligt många människor som gör väldigt mycket för världen, men det behövs fler som hjälper till. Jag kan ibland reagera över att människor säger: ”Det finns inget att göra!” Att inbilla sig att vi inte kan påverka saker och ting är att undvika sin ljusa kraft och kapacitet, för vi kan alla hjälpa till på något sätt.

Du och jag kan hjälpa, och vi kan börja med en gång. Det handlar inte enbart om att bli volontär, hjälpa olika organisationer… Utan att börja ta ansvar i ”vårt eget hus” först. Vi kan försöka reda ut konflikter, missförstånd, onödig oro och mycket annat som finns inom familjen eller runt omkring oss. Försöka, så gott det går, att lösa saker och ting.

Vi har mycket att lära oss och när vi gör det, växer vårt medvetande. Vi kan då se livet ur ett annat, rikare och större, perspektiv. Vi kan alltid utvecklas och bli mer tålmodiga, toleranta, kärleksfulla och förstående genom att inse att det ofta finns ”två sidor” av saker och ting. Om vi försöker arbeta bort avundsjuka, negativitet, bitterhet och egoism, blir vi mer hjälpsamma. Vi mår bättre, blir gladare, tror mer på oss själva och andra. Ger mer kärlek och godhet. När vi alla gör vår egen del, då hjälper vi helheten.

Att hjälpa sig själv leder till att vi hjälper andra. Att vara insiktsfull är att utveckla sin andlighet. Det är inte tanken som räknas, utan handling. Om vi alla skulle reagera när något hemskt händer, inte bara tänka negativa tankar, så skulle världen se annorlunda ut.

Vad ger vi för signaler till andra om vi inte visar att vi bryr oss? Att vara tyst, gå undan och inte reagera när saker och ting berör oss negativt, hjälper inte vår värld att bli bättre.

Jag vet att vi alla kan vara rädda ibland och gå undan för det som är jobbigt. Men vad blir konsekvenserna om vi alltid gör det? Vad lär vi andra människor då? Var finns vårt eget ansvarstagande? Jag tror att alla människor kan hjälpa till, om vi börjar med vår egen del först. Se vad vi själva behöver göra för att utveckla och höja vår energi. Vad tror du?

Varma kramar från mig

Nu mina fina vänner så kommer budskapen till dig, så ta dem till hjärtat och ha tillit, kram!

Torsdagen:

“Idag får du hjälp med det du behöver men du ska be om hjälp och ta tag i det istället för att vänta, det blir bra! Be änglarna vara med dig.

En nyhet eller överraskning kan komma till dig idag! Det kan vara ett positivt besked också! Ta emot och gläd dig!”

Fredagen:

“En sammanträff eller närvaro fylld av omtanke och kärlek idag kan ske, ta emot detta eller skapa det själv, det blir en fin dag!

Ta inte livet på så stort allvar idag utan släpp på måstena, du behöver det. Du kommer förstå! Änglarna är med dig! Ta vara på din dag!”

Glöm inte att vi på inre visdomar finns för att vägleda dig i livets alla frågor! Vi finns för dig. tel: 0939-1940

Varma kramar från mig, Kaisa och Laban. Bruse låg och sov under bordet så han ville ej vara med på kort den gången, men hälsar! Hihi!

Anna