Hej du fina läsare!

Jag vill åter igen skriva om vad snällhet kan innebära och hur vi kan uppleva snällhet. Jag tror att vi kan missförstå vad snällhet innebär ibland, i dessa tider så öppnar snällheten upp inom oss och det krävs reflektion om vad som är snällt och inte snällt ibland. I snällhet finns inga baktankar! Varsågod och kram!

Kan man vara för snäll?

Ibland har man hört någon säga så här om en person: ”Att personen är så snäll så att han/hon är dum?” Kan man vara det?

Jag själv har hört den kommentaren några gånger att jag är för snäll och ska sluta med det! För vems skull? Jag själv skulle inte göra något som jag inte vill men förr gjorde jag mycket för att vara till lags, på grund av osäkerhet och sämre självkänsla.

Det är väl självklart att jag är osäker idag med men inte på det sättet. Jag gör det som känns bra i mitt hjärta och tron på det. Det behöver ju inte vara rätt för någon annan för det. Att lyssna på sin sanning är snällhet.

Jag tror på goda handlingar men det innebär inte att jag är bättre än någon annan för det! Att leva och lära sig av sina utmaningar gör att man på något sätt tänker snällare tror jag. Det blir en andlig livsstil. Vi alla upplever  olika lärdomar i livet. Om vi är ödmjuka inför det så skapar det förhoppningsvis godare tankar och handlingar.

För att återgå till uttrycket ”att man är så snäll så man är dum” Det kanske kommer ifrån att man ger sig själv till andra för att kunna vara till lags, eller är rädd och osäker på vad andra ska tycka och tänka. Att inte våga stå upp för det man tror på vad som är rätt för sig själv, eller kanske en önskan att kunna vara lika snäll fast man inte är det. Ja, det finns många tankar om detta. Hur ser du på det?

Min känsla är att för det mesta så strävar alla människor från grunden att göra rätt. Godhet kan man komma långt med i livet men det finns ingen som är perfekt, de som tror det ska man vara lite försiktig med. Då är det inte snällhet det handlar om. 

Vi kan aldrig bli perfekta men vi kan göra så gott vi kan, att sträva efter och bestämma oss att bli bättre. Att ha en integritet och att våga säga nej är också en snällhet. Till sig själv men också till andra genom att visa ibland vad som är rätt och fel för sig själv och andra.

Vad är rätt då när det gäller snällhet? Jag tror att man behöver bli medveten om hur man tänker och vad man tänker?

Varför? Beslutet i att utföra en god sak ligger alltid hos oss själva.

Det är handling som räknas! Jo, men tanken är väl viktig kanske du tänker? Nja, jag vill påstå att handling är det som räknas. Det man gör av godhet.

Tänk inte bara-Utan handla! Att ta tag i saker som är viktiga i godhet gör att man utvecklas och kan stå upp för sin känsla om det man tycker är rätt. Man gör det för att man vill och tror på något gott, utan baktanke eller för att få något tillbaka.

Det du gör av egen fri vilja och inte räknar med att få något tillbaka. Att vara snäll är något som faller naturligt och man går på känslan. Det blir som ett inre kompass.

Ingen är fullkomlig, det är skillnad på att tänka negativa tankar, elakheter och göra dem i verkligheten. Alla vi tänker väl negativa saker ibland men det handlar om att skapa en medvetenhet och träning runtomkring detta, att få kontroll på våra tankar och handlingar.

Vi har så mycket kontroll på annat i livet. Det som verkligen är viktigt kanske vi ska ta kontroll över utan dåligt samvete. Vi är inte alltid ren godhet men vi kan bli medvetna och bli bättre på det. Där är vinsten.

Det handlar inte om att ställa orimliga krav på sig själv utan försöka göra det som är gott. Det kan våra änglar hjälpa oss med. Oavsett om du tror på dem eller inte så be dem om hjälp.  De ser dig som fantastisk människa med dina brister. De tycker du är skapt av ren kärlek och änglar dömer aldrig utan ser dig precis som du är. Ren skapelse och kärlek! Be om hjälp! Släpp in dem och be om vägledning som är god för dig och andra. Det är i ditt hjärta och där är godhet. 

Snällhet är att vara modig att stå upp för det som är rätt! Säga ifrån när något är fel eller när någon behandlas fel. Vara hjälpsam i den mån det går så länge man inte känner stress och krav från andra vad som bör göras och vad som är rätt för dig. Du väljer att ge av dig själv i godhet. I snällhet finns inga baktankar!

Den ”oäkta” snällheten kan handla om att vara till lags, att få uppmärksamhet för att ”man är så hjälpsam och nästan skryter om det” att man påstår att man är så bra och utan brister. Att man tror att man är bättre än andra och spelar på andras känslor. Se upp för sådana människor som skryter om hur mycket de klarar av och påstår att de är bättre på något sätt. Att de är oumbärliga…

Snällhet är inte att se ner på andra och eller göra sig beroende av någon annan för att sedan lyfta fram sig själv. Detta har jag upplevt en del utav, jag väljer att backa från dessa människor för det hjälper ej då att vara snäll. Snällhet faller naturligt och det är något som är positivt. 

Den ”oäkta snällheten” är också när man är destruktiv mot sig själv. Att befinna sig i en destruktiv relation och tro att man kan förändra fast man försökt tusen gånger.

Man är oftast rädd själv att ta ett steg ut och tror att personen inte klarar sig själv, att man alltid ska finnas till hands.

Tillslut så hamnar många i en bitterhet eller offerroll.  Många som befinner sig i en offerroll eller känner bitterhet tycker själva att de är där för att de är så snälla. Är det så? Svar nej!

Många som är bittra växer in i en roll av upptagenhet och att det är omvärlden som har gjort så mot dem och då får andra lida istället, både omedvetet och medvetet. Var finns snällheten i det? Det är aldrig snällt att tycka synd om sig själv.

Tanken är från början god men konsekvensen blir motsatt. Snällheten till sig själv glöms bort. Det är så viktigt att försöka vara snäll och icke dömande mot sig själv, det är svårt ibland men med medvetenhet, träning, med universums kraft så är det början till ett gott liv och andras liv.

För mig är snällhet en andlig tro. Jag tror inte på att jag är bättre än någon annan eller vet mer, utan det blir en livstro, för all andlighet handlar om i grunden att vara snäll och god mot sig själv och andra. Det behöver inte vara så komplicerat. Det är i vardagen din andlighet är. Man lever i sin ande. Att praktisera det man tror på och inte bara tänka.

Den äkta snällheten är när man tar ansvar och blir medveten om sig själv och har mod att säga ifrån när man själv blir kränkt eller när andra blir lidandes. Jag tror att vi alla är goda från början men med livets alla påfrestningar så glömmer man bort ibland det viktigaste. Kärlekens kraft!

Att tänka gott och inte förstora upp saker gör att vi är snällare mot oss själva och andra. De öppnar också upp för en flexibilitet som gör att det livet blir roligare, det kan medföra ett snällare klimat för sig själv och andra. Det kan också skapa fred. 

Nu fina läsare, så kommer dina budskap till dig så ta dem till hjärtat och ha tillit.

Måndagen:

“Tid för reflektion och nytt förhållningssätt till en situation idag leder dig framåt, tänk positiva tankar och välj rätt. Änglarna är med dig.

Stressa inte idag, utan det blir bra så njut istället, din oro är “onödig” nu, den hjälper dig ej.”

Tisdagen:

“Du kan få uppleva en överraskning eller så är det du själv som överraskar ngn idag, ge dig hän denna tisdag, det blir en fin dag!

Böcker, text eller kunskap kan locka dig idag så ge dig hän till detta för det kommer berika dig och ge dig själv insikt.”

Sköt om dig! Vi på Inre Visdomar finns för dig!

Varm kram från mig!

Anna

Om Författaren

Jag har varit medial sedan barnsben då jag började kommunicera med vilda och tama djur i tidig ålder. Jag har alltid känt av människor samt förutspått vad som kommer att hända i olika situationer. Min kontakt med änglar har alltid funnits med och jag kommer ihåg mitt första möte i min spjälsäng då jag låg och såg på dessa ljusfenomen och kände mig så nöjd och trygg. Jag har gått igenom mycket i mitt liv som jag är väldigt tacksam för och det har utvecklat mig både andligt och medialt. Jag har väglett människor samt djur i väldigt många år på olika sätt. Jag känner en sådan tacksamhet att få vara en länk och förvalta detta på ett så bra sätt som möjligt. Jag har hittat min livsuppgift och jag brinner för att hjälpa andra men också att ta hand om min kropp och själ. Jag har storseanser, husrensningar, sittningar och målar energitavlor på beställningar. Jag jobbar för tidningen Nära som krönikör samt har en egen sida om djurkommunikation. Mitt egna bolag believeanna.se och nu denna linje ihop med Pierre. Min bok om personlig, medial och andlig utveckling kommer att ges ut under 2020. Är så glad för detta. Mitt intresse utöver medial utveckling är alla mina djur, fysisk träning och matlagning. Kropp och själ hör ihop. Du är så varmt välkommen att ringa mig då mitt mål är att du ska få ett så utvecklande samtal som möjligt och verktyg utav mig att hitta din livsuppgift och inre kraft. Varm kram från mig Anna

Blogginlägg